Pers en Media

 

 

“Het was geen onschuldige griep, maar trombose”

Op 29 november 2012 verloren Gerard, Anita en Melissa hun dochter en zus aan de gevolgen van een longembolie. Sinds die tijd maken zij met Stichting Project Laura zoveel mogelijk mensen alert op het risico van trombose als gevolg van de anticonceptiepil. “Trombose is niet alleen de verantwoordelijkheid van artsen. We moeten er allemaal alert op zijn.”

Laura Brussaard, september 2012

Nee, ze zijn niet tegen het gebruik van de pil. Dat zeker niet. “Maar realiseer je wel dat het een medicijn is en dus bijwerkingen kan hebben”, zegt Gerard Brussaard, die samen met zijn vrouw Anita en dochter Melissa oprichters zijn van Stichting Project Laura. Zij verloren compleet onverwacht hun 17-jarige dochter en zus Laura aan een bijwerking van de pil: trombose. Het gebruik van de pil in combinatie met een tot die tijd nog niet aan het licht gekomen afwijking in haar bloed, proteïne S deficiëntie, veroorzaakte bloedpropjes die uiteindelijk zouden leiden tot de longembolie waaraan Laura overleed. Lees meer

Op uitnodiging van VROUW.NL van De Telegraaf, hebben we meegewerkt aan een tweetal interviews. De Telegraaf wil hiermee andere mensen die een dierbare hebben verloren helpen met de ervaringen van lotgenoten. Aangezien het verlies van onze Laura enorm ingrijpt op alles wat je maar kan bedenken vonden wij het belangrijk om hieraan mee te werken.

30 okt 2016: “Mijn dochter overleed in mijn armen”.

18 juni 2017: Anita: “Ook de geur van Laura is weg“.

De LAURA® kwam er en werd gepresenteerd in het congrescentrum van Tata Steel. Een bijzondere, maar ook moeilijke dag voor de ouders van Laura Brussaard (17).

21 okt 2016: “Wees alert op trombose